4/30/09 5:21 AM

¥ wEdnEsdAy Is A mOvIE dAy!!! ¥


Salam n Selamat Sejahtera Semua Manusia :)

Tadi After Gang Bas Sek Aku A.K.A Kekawan Aku Balik Kerja, Kitaorg Pergi IOI Spt Biasa Kalau Malas Nak ke Sunway, IOI lah Tempatnya Kitaorg P Tingok Wayang. Walaupun Kualitinya x sebaik Sunway ataupun Summit..Layannn jerlah...:P

Aku p tengok citer ni ngn 2org kawan baik aku.. serta Parents diaorg...sbb MaK diaorg Memang teringin sangat nak tengok cerita ni.. (Memandangkan bagusss punya promosi kat T.B, so kami semua tergodalah kiranya)

So after beli tiket smua..kitaorg pun masuk la theatre nak tngok citer ni.. baru jer around  20minits movie tu Jalan, Ada la satu minah kat tepi belah kanan 2,3 baris ke belakang (ktaorg duk sit tengah) angkat tepon. Sekali dia punya cakap cam lah duk kat umah dia. Siap beborak2 cam x der masalah langsung. 

Aku mmg pantang tol ngn SPESIS makhluk 'x reti basa' cam ni.. mula2 aku rilex lg, pastu cam biasalah bila dia makin syok beborak ngk kawan dia tu ngan volume kuat tahap cipan, kalah suara citer tngah tayang (nak2 pulak citer HANTU, korang taw jela kan..mmg banyak MoMent yg senyap) aku shuh2 la kt dia.. Dia boleh wat bodooo jer.. smpai bapak kitaorg pun da mula cuak.. tanya sapa budak tu? Naper cakap kuat sangat.. Ntah la Pak melati pun tak taw..:P

Nasib bapak kitaorg tu duk kat dalam tak kat hujung lane tngah tu.. klu x mau da dia g sound budak tu.. aku siap bebisik ngn member aku tu, nak jer aku g depan dia wat cam citer BANG BIL tu... 

dialog BANG BIL tu lebey kurang cam ni 
" cakap la bang, cakap lagi kuat, saya mmg datang sini dengar citer abg ni, saya x kisah ngn citer wayang nih, saya mmg bayar tiket nk taw citer pasal abg ngn org dlm tepon ni.. cakaplah..cakapla kuat lagi..."

GeraMMM nyalah kitaorg ngn budak pompuan tu.. pastu dia senyap... kitaorg pun sambung tngok citer Julia Ziegler berlakon yg x berapa nak Hangat tuuu.. Mula2 citer mmg la seram spai tengkok, tp tngah2 slow giler.. da la skrip JULIA tu lebey kurang jer, balik2 SAYANG, PLEASE, BAIZURA, tu jelah yg bnyaknya dia sebut.. PIERRE pun sama.. sayang2.. si julia tu x pulak.. x der lgsung bju yg tutup dada.. smua bju dia mmg tayang dada dia tu.. malam2 tdo pkai singlet ngn tube.. kalau pakai baju tdo pun aku leh timer..

pastu x lama kemudian.. tngah syok2 duk pikir apa kaitan si Baizura ngn Julia tu... sekali....bUNYIK pulak suara MINAh BanganG tu td.. lagi sekali dia borak ngn NENEK dia kt dalam panggung tu.. Kali ni aku betullll tebakar...yg peliknya.. mamat duk sebelah dia rilex jer.. tp depan belakang dia mmg x der org.. kira seat belah kanan tu ada 2,3 kerat je.. dan duk renggang2..sebelah dia mmg ada mmat tu je.. mgkin pakwe dia kut.. 
Aku benci betoll situation cam ni.. x leh nak concentrate duk dengar citer dia pasal mak tiri dia tuh..
(wat pengetahuan korang jarak kerusi aku ngn dia mmg x jauh)

Kalau aku tngok t.b kt umah kakak akupun, aku boley mengamuk klu anak buah aku bising2 ni kan pulak dlm wayang yg smemangya hp pun x sepatutnya bunyik.. ni dia boleh angkat dan beborak cam kt PANGGUNG MAK BAPAK dia punya.. adoiiiiyaiiii...

Aku PANAS Betolll.. x boley jadik ni.. aku pusing belakang aku SHUHHHH dia lagi sekali tp kuat sket.. pastu member aku tambah "KALAU NAK BORAK, P LA KAT LUAR.." 
Aku plak tambah "BANGANG!".

Tapi korang nak taw dia wat apa??

nak taw?

betol ni nak taw?

he3...jgn mara aaa, nt kena jual... 

Dia wat bodo jer.. keep on talking than after 3min camtu baru dia senyap... Sakit betoll hati aku..
Naperla SpesiS camni pun ada kat MUKA BUMI ni... X der sivik langsung...

Akhirnya Citer yg sepatutnya menakutkan tu.. da hilang da mood takut aku... kekawan aku masih lg takut2 gak la...

Yang boley aku puji citer tu.. yang masa PART LAST tu... bila JULIA kerasukan.. Baru jadik seket penghayatan dia, dengan makeup hantu tu lain seket la.. (cam watak dlm Lord Of The Ring pun ada, cam mamat yg suka sebut pekataan PRESCIOUS tu..:) lebey kurang aaa)

Yang len2 tu  mmg tah apa2... Idea tu ada, tp pengolahan dia x cantik. Skrip dia teruk. cam citer CHARMed pun ada... antu da canggih2 ending camtu jer.. ANTIKLIMAKS.. rasa cam - naper la  ending dia camtu, naper polis da taw tp x tangkap Mak Su si Baizura tu.. Than feeling yang mengatakan 
" naper citer ni cam ni" 

aku ingat bestla sbb promote bagai.. dalam paper pun bnyak puji.. mungkin standard filem hantu kita itu da di kira terbaik kut... bg aku banyak lg yg perlu diperbaiki...(cam juri pulak he3)...lebih2 lg klu kalau si PIERRE tu x gado ngn DAVID, mgkin citer tu lebih better.. Sbb masa citer tu SHOOTING bnyak sngt gangguan Emosi yg Si PIERRE tu hadapi... That's Why Itulah Hasilnya...Kalau Korang X Caya Leh P Wayang & Tengok Sendiri.. (Nasib baik Tiket hari ni RM 6 jer...hu3)


Pic dr MIE yg aku CILOK dengan kebenaran dia :P

¥ Bacala Lagi ¥

4/27/09 10:54 PM

¥ 2nd AwArd dr EkInO cOmEl :) ¥


1. letakkan logo award ini ke blog anda.
2. anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui 'backlink' dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.
4. informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. berbagi cinta & sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.


10 blOggEr bErtUAh Utk mEnErImA AwArd InI!!! :)

pEnErimAnyA AdAlAhhhhhhhhhhhh jEng! jEng! jEng! :-

1. lAdynAs yg cOmEl
- aku suka blog kamu krna aku mmg sangat suka karekter ANA MUSLIM yg comel tu.. dan kamu juga seorg blogger yg baik & mesra

2. En. ArIEy yg hEncEm
- blog Arie ni sangat kemas & tersusun mgambarkn walaupon beliau seorg lelaki, beliau ni pasti pengemas org nya..hi3 (tol ke arie?) lg satu arie blog pertama yg aku jumpa bnyak mberi tunjuk ajar pasal camana nk edit blog.. so apa2 senang la aku leh refer kt blog dia.. sbb seblom ni, mmg pndai2 sdirik cari tnpa panduan.. so dah ada reference kt blog dia nih..senang la ckit..:) thanks arie buat blog yg penuh dngn info pasal blogging....:)

3. fItrIah yg cUtE
- she's really nice gal.. ayat dia yg aku suka 'ooopps terfolo plak!ahaks..keep in touch k!;)kt shoutmix aku. boleh lak dia terfolo.. aku mmg la suka sangat..:P than dr situ i found out she's really nice gal.. blog dia pun leh tahan ComeL cam tuan dia jugak.. so keep it up sis..:)

4. AsyrAf yg mAchO
- asyraf pula dengan bek hati bg aku AwArd. sO aku rAsA sangat gembira tuk bg bAlIk AwArd ni kAt dia. dan yg paling penting kami mempunyai persamaan yg serupa iaitu sukakan lagu2 YUNA... Asyraf I love All Yuna nyer Lagu.. dan aku ada kesemua lagunya..:)

5. sEdErhAnA ItU IndAh bErsAmA Ady ShAm
- En. Ady ku hadiahkan AwArd ni utk kamu sebab kamu sudi dtg info kt chatbox ku pasal contest mu yg best sngt tu. tp malangnya hari ni aku lmbat balik. x smpat nk join contest tu.. so :( x dapat la hadiah.. (x der sagu hati ker? :))

6. fAlsAfAh IslAm bErsAmA En. khUdOrI
- Aku suka blog kamu sebab kat sini leh dapat info tentang Islamic phylosophy..:) so dapatlah lagi menambahkan ilmu pengetahuan kat sini. bagus sangat blog khudori ni.

7. Ed dE wAyAng bOy
- kat sini best sbb boley dpt review tentang movie2 terbaru.. aku suka la.. sbb akupon kaki wayang gak..hi3.. (ada sesapa x nak blanja tngok citer 'WOLVERINE') So pada sesapa yg nk dapatkan review tentang MoviE2 terbaru leh lawati blog Ed ni.

8. En. nOr AzUAn sEOrAng kOntrAktOr hEbAt
- AkU rasa dia sorang kontraktor yg hebat walaupun aku tak pernah deal ngan kamu..:) tapi aku sukakan kamu kerana kita serupa..:)

9. mAkE mOnEy On9 wt drAgOn fly
- Kepada sesiapa yg nk dpt duit mlalui Alam Siber MAYA ni.. blog ni sesuai sangat.. aku suka blog ni sbb boleh dapat info camana nk wat wet on9..:) nice blog...

10. InfO tEntAng hp blAckbErry
- & yg paling special sekali tuk En. Blackberry.. yang sudi memberikan AwArd kat AkU tempohari dan membuat aku rasa sangat bertuah..hi3..En. Blackberry sudilah kamu menerima award dari ku yg x seberapa ni.. tapi ikhlas dari ku untuk mu..hi3 (boleh dpt hp BLACKBERRY free satu x?) 

AWARD yg paling BEST ni pulak adalah datangnya dari
cIk EkInO yang macambiasa selalu ku katakan, dia ni sangatla ComeL, CutE, AdorablE, ETC... EkinO sangat baik sekali, Friendly dan very WarM person. She's very lovely n nice HUMAN BEING. BlOg dia pun SangaT cuMEL cam tuan Dia juga.
klu korang free korang g la visit dia.. mesti korang gembira dpt kawan cam dia. :)
CiK EkinO.. Thanks Agains for Rewarding me with ThiS BestesT AwarD!! :P


¥ Bacala Lagi ¥

10:52 PM

¥ AwArd dr blAckbErry ¥


Ok.. masih lagi dalam TajuK AwarD. 

Seterusnya aku dapat AwArd ni dari BlackBerrY yg masa tu mmg aku x baper kenal :) dia pun x kenal aku gak, dia bg AwArd ni kat aku sbb masa dia dpt AwArd ni dia terjumpa blog aku...hu3.. Thanks Black BerrY yg sudi bg AwArd ni EvEnthough U just mEt me..:) (kpd sesiapa yg nak info pasal HP Blackberry yg cangih manggih tu boleh click kt nama dia tu ya..:)

So RuleS AwArd ni aku kena PasS these LUVLY AwarD back to 7 People yg aku suka so:

1st : Sure aku akan bg kt kamu Cik EkinO :) kerana beliaulah aku pun menyebok diri gak berblogging kat sini. dan tak pasal2 melekat pulak smpai ke hari ni..:) so u deserve to this award dear..:)

2nd : Aku nak bg kat Cik AngaH sebab beliau seorang blogger yg bagus & beliau juga telah sudi bertandang ke blog aku yg seberapa ni tuk mngajak aku mngutip award kt blog beliau..:)

3rd : Aku nak bg kat IntaN NuruL FatehA, sbb 2 yg sama cam kat atas td.. ;)

4th : Next aku hadiahkan award ni kat NuruL SyuhadA - Si Comel yg baru berumur 18thn :P Njoy your sweet 18 sis..:)

5th : For you Cik AnA FarhanA sbb aku suka blog dia.. dan dia pun bek org nyer..:) kita sesama PurnamA mERINDu..:P

6th : Than to Cik LollY yg CUMEL.. Sama cam Ana diapun nice blogger.. yang penting dia ada kazen yg hencem.. ha3 (boley x aku ngorat kazen kamu> untuk kesekian kalinya ku minta pada mu ...:P)

7th: And Last But Not Least...:) untuk Smua Follower2 yang sudi memeriahkn lagi blog aku yg x seberapa ni dengan KomeN2 IkhlaS yang korang berikan dan juga pada follower2 yang sanggup mjadi sebahagian dr blog aku ni walaupun x komenpun x per ;) ... Sejujurnya Apalah Yg Ada Pada Blog Aku Ni.. But U R Really Nice People.. So This is For U... Jangan Malu2 Kalau Korang Bukak Jer Blog Aku ni Just Copy Paste to & letak kt Blog korang Ok..:) wat cam blog sendiri YA..hi3.. I love U...:)

Happy Blogging Semua .... :)

¥ Bacala Lagi ¥

10:44 PM

¥ AwArd ¥

After dapat AwarD dari EkinO hari tu aku dapat 2nd AwarD dr Cik AngaH.
Thanks Cik AngaH yang sudi menjemput aku ambik AwarD kat blog dia walaupun masa tu aku baru jer join kelab FolloweR dia..hi3..:)


intanurulfateha

AwarD ni pula dari adik IntaN NuruL FatihA :)
Sama gak cam Cik AngaH, Sis Intan memberikan Award ni kepada smua follower dia yang comel termasuk aku hi3..:)
Thanks IntaN



Photobucket

dan yang ni pulak dr Sis NuruL SyuhadA :) Thanks SiS!




¥ Bacala Lagi ¥

9:29 PM

¥ gOOd lUck ¥


Salam n selamat sejahtera semua.

Sebelum aku teruskan kepada post-post yang seterusnya aku nak UCAPkan SELAMAT BERJAYA kepada semua BLOGGER2 yang sedang menghadapi FINAL EXAM.

Korang buat LEK-LOK ok!! I'm Sure U ALL can do it. Mesti GEREKKKKnyalaH korangnyer RESULT nanti...:) (Betul ker ayat tuh? :P)

Anyway wat yang terhabis BAIK laH!! :)

%WISH U ALL THE BEST%

¥ Bacala Lagi ¥

4/20/09 2:15 AM

¥ dApAt AwArD! yEy! :) ¥

Rules

1) Copy Image kat bawah ni

2) Tulis sebarang kumen pasal penghantar ni..

This cute award has been given to me by my lovely n sweet Sis Ekino Cumel. She's a cute and adorable person. She's the one who showed me how to put a nice n cute thing on my blog. She's also a great friend whenever i need her..:) Thanks Sis for giving me this award! I will giv u Next..:)

3) Send kepada sape2 blogger yang kamu suka...
a ) Yunakira
b) cahaya (kisah cahaya)
c) Cik Kotak (Saadah)
d) Yonna
e) shaya
f) intan nurul fateha
g) juice
h) luvida
i) pauh putik
j) Cik Ian
k) mie
l) akizaki
m) paan

¥ Bacala Lagi ¥

4/19/09 3:49 AM

¥ InnOcEnt mOvEs ¥


Tadi aku baru jer tengok Movie ni kat HBO. Movie ni sangat2 menarik. Ianya mengenai KISAH BENAR dalam pencarian seorang lagi PERINTIS Pemain Catur Terbaik seperti BOBBY FISCHER.

Pada korang yang tak tahu sapa Bobby Fischer ni. Beliau adalah seorang pemain CATUR TERBAIK bertaraf DUNIA. Kira World Champion lah beliau ni dalam Arena Pertandingan Catur.
Nak baca lebih lanjut tentang beliau boleh klik di sini Bobby Fischer.


Original Joshua Waitzkin

So cerita ni bermula dengan watak utama iaitu Joshua Waitzkin. Seorang kanak2 normal yang suka bermain besbol dan suka bertanya spt  kawan2 seusianya yg lain. Masa ni beliau baru berumur 6 tahun & hari2 mak beliau mbawa beliau ke taman bersama-sama dengan adik perempuan beliau. So masa kat taman yg dipanggil Washington Square Park di New York City nilah Joshua belajar bagaimana bermain catur dengan memerhatikan orang2 dewasa yg bermain kat taman tu. Time ni jugaklah mak dia 'discover' yg si Joshua ni pandai main catur. So kat taman ni dia berkawan dengan Vinnie dan sering bermain catur di situ bersama orang2 dewasa. Bila dia lawan jer mesti dia menang.

Joshua n Vinnie dalam Movie 'Innocent Moves'


A young Josh Waitzkin (right) hones his chess skills in Washington Square Park.

Pastu mak dia gtaw la Bapak dia yg si Joshua ni pandai main Catur. So bapak dia Fred Waitzkin yg merupakan penulis sukan for newspaper mula2 x percaya pastu diapun ajak si Joshua ni lawan catur ngn dia. Mula2 tu Joshua x nak menunjukkan ke'teroran'nya tu. Tapi apabila di desak oleh bapanya diapun tunjuklah. Sekali kalah bapak dia :) (the best part is Joshua kalahkan bapak dia w/o pay full attention to the game. sambil main ngn adik, on the fon ngn kawan dia, mandi tp dia still boleh kalah kan bapak dia).


Josh and his family.

So Fred mula sedar kebolehan LUARBIASA anaknya dalam bermain catur dan mula mencari seorang Jurulatih yang bagus untuk mengasah lagi bakat anaknya dalam bidang itu.
Memula Jurulatih tu jual mahal tp bila dia nampak corak permainan Joshua dan memerhatikan Joshua yg main ngn org dewasa kt taman tu dia bersetuju tuk amik Joshua jadi anak murid beliau.

Josh with his first chess coach, Bruce Pandolfini

Jurulatih  beliau yang dikenali sebagai Bruce Pandolfini ni lah yg telah banyak mengajar Joshua selok belok ilmu bermain catur. Bruce dapat melihat bakat Joshua yang sangat menakjubkan dan dia pasti Joshua adalah bakal pengganti Bobby Fischer suatu hari nanti. Bruce amat mengagumi Bobby dan mengkaji semua corak permainan Bobby di dalam setiap pertandingan. Dengan pengetahuan dan pengalamannya dia mula menurunkan ilmunya kepada Joshua. 


Josh with his dad in Washington Square Park.

Fred pula mula mendaftarkan Joshua di setiap pertandingan catur di daerahnya dan membawa dia ke semua pertandingan catur di setiap peringkat hingga ke peringkat kebangsaan. Ternyata Bakat Joshua sangat mengagumkan dia memenangi semua pertandingan yg disertainya. Ini menyebabkan Bapak dia mula merasa bangga dan Riak sedikit. Sehinggakan mengabaikan pandangan Cikgu Sekolah Joshua tentang perkembangan Joshua yg mula terganggu sebab terlalu kerap memasuki pertandingan dan travel ke sana sini. Akibat bercanggah pendapat ngn Cikgu tu bapak beliau menukarkan beliau ke Sek lain. 


Josh went on to draw this game in a simul with World Champ Garry Kasparov.

Walaupun tak melawan tapi boleh nampak Joshua mula tertekan. Bruce pula seorang yang amat tegas dan complicated. Setiap tahap pembelajarannya semakin sukar buat Joshua. Lebih2 lagi setiap kemenangan yg diterimanya mula membuat Joshua takut untuk menerima kekalahan. Apatah lagi untuk berdepan dengan ayahnya yang terlalu bangga dengan pencapaiannya dan mahukan dia menang setiap kali pertandingan diadakan. Semua perkara2 ni memberikan tekanan kepada perasaan Joshua. 

Josh in the Soviet Union with Grandmasters in the pressroom
of the first Kasparov-Karpov World Championship match.

Dalam masa yang sama Bruce juga menghalang Joshua dr terus bercampur dngn Vinnie & bermain catur di taman. keadaan ini membuatkan Joshua tidak gembira. Sehinggakan kerana terlalu memberi tekanan kpd Joshua mak si Joshua ni menghalau Bruce tu dr rumah & dr terus mengajar Joshua.


Joshua with his dad.

So Mak dia mula sedarkan ayah dia betapa apa yang ayah dia buat tu x bagus tuk pembesaran dia sebagai kanak2 normal. Akibat takutkan kekalahan dan tak mahu mengecewakan bapaknya Joshua yang menjadi mangsa. Nasib baik mak si Joshua dapat menyedarkan bapaknya dalam hal ini.

Later on bapak dia bagi kebebasan kepada Joshua tuk meneruskan pertandingan catur tu ataupun berhenti saja. Its just a game. Not big deal :) yang penting Joshua gembira.

Cutekan Josh :) Masa ni kalau x silap aku dia berumur 7thn.

Walaupun Bruce tidak bersetuju dengan keputusan Fred dan Isterinya, dia terpaksa akur dengn keputusan itu kerana apa yg penting adalah yg terbaik untuk Joshua. Than Joshua bagitau bapak dia, dia tetap nak bermain catur. So last tu dia pergi Final lawan dengan Edward yg ditakutinya tu. Beliau ditemani Mak, Bapak, Adik Gal dia, Bruce dan Vinnie. Akhirnya beliau menang dalam pertandingan yang melibatkan beliau dengan Edward. :)

P/s: Aku lupa nak g taw korang, dalam citer ni mmg watak utamanya Joshua tu. Tapi dalam masa yang sama juga dia mengimbas kembali citer2 pasal Bobby Fisher. 


Video ni masa Joshua menang lawan dengan Edward.

Joshua bermain catur sehingga beliau memenangi pelbagai anugerah termasuk:

Junior Chess Championship 1993 & 1994
8-time National Chess Champion
International Master by the age of 16


Seriusnya..:) mesti tengah memikirkan strategi tuk mengalahkan lawanya..:)

Hensem kan bila dia besar.. hi3


Joshua sekarang ni dah tak main catur lagi. Beliau beralih kpd bidang Martial Art dan memenangi juga pertandingan dalam bidang tersebut:

13-time Tai Chi Chuan Push Hands National Champion
Two-time Tai Chi Chuan Push Hands World Champion



Walaupun da x main catur tapi dia tetap Hebat. Dia telah membuat keputusan yang bijak dengan memilih untuk melakukan sesuatu yang dia suka rather than buat apa yg orang nak dia buat. :)
He's so great! Aku admire dia...:)


Ni pula Josh bersama isteri dan anak2nya.. Happy Family

Dalam masa yang sama Joshua juga telah menerbitkan buku yang ditulis oleh beliau sendiri tentang pengalaman beliau menjadi seorang Pemain Catur yang terhebat dan panduan bagi Ibu-Bapa mempunyai anak yang pandai bermain catur ataupun yang ingin anak mereka menjadi pemain catur yg hebat.


Buku yang di tulis oleh Josh



Joshua Waitzkin


¥ Bacala Lagi ¥

4/18/09 3:19 AM

¥ trAnsfOrmAsi ¥

Seperti yang aku janjikan sebelum ni 'next post' aku nak citer pasal TOMOK. 
Aku nak citer hari tu lagi tapi terganggu dek 'LAWAK KOQ' si adik Faizal Tahir tu.. 
Terus hilang focus aku nak citer pasal Dak TOMOK nih.

Bukan apa aku rasa perkataan TRANSFORMASI yang diGLAMORkan oleh AF ni lebih tepat rasanya dengan apa yg berlaku pada TOMOK sekarang. 
Lebih tepat lagi pada perjalanan KARIER SENI beliau dimana dapat kita lihat TOMOK hari ini, bukanlah TOMOK yg pernah kita kenal dulu. 
Drpd di Label dengan Suara SENGAU tahap CIPAN, KUGIRAN KG, & tah apa2 yg x sepatutnya Kpd sesuatu yg tidak pernah kita JANGKAkan.

Mungkin dia dah cuba wat COMEBACK bersama NEW BOYZ tapi 'people's around' tetap x bagi perhatian kat dia. 
Maybe sebab tu dia join OIAM3 untuk BUKTIkan yang dia adalah NEW Brand SHAH INDERAWAN.

Setahu aku dia dah bagitaw yg dia lebih suka dikenali sebagai INDERAWAN skrg dalam MENJENAMAkan kembali diri beliau di PERSADA SENI ni.. 
Tapi nampaknya nama TOMOK dah begitu sinonim so susah dah orang nak panggil dia INDERAWAN. 
Walaupun nama INDERAWAN tu lagi BEST dari TOMOK kan..:) ( REDAH jer LAAA tomok.. janji peminat suka)

Seriusly masa dulu aku memang x sukakan TOMOK dan suaranya tu... 
Lagipun zaman TOMOK tengah TOP dengan lagunya SEJARAH MUNGKIN BERULANG tu aku dah besar dah..:) 
Tapi sekarang aku mula tergoda ngn suara dan persembahan2nya dalam OIAM tu..:) setiap lagu yg dia bawak penuh dgn ENERGY, CHARECTER, DYNAMIC n soooooo FRESH.(kalah SYAFINAZ nih..:) 
Jarang nak dengar JURI comment pichting dia, intonasi dia dsbgnya..:) setiap minggu pun dberi credit malah 2 kali (klu x silap aku) dia dapat IMUNITI. 
Dia Buat aku tertunggu2 setiap minggu apa lagi yg akan dipersembahkan.. 
Kejutan2 yang natural..:) 
So exciting bila dengar lagu dia perform ingat dah nak abis.. tapi ada lagi.. more n more.. :) CooL kan..:) 

Apa pendapat korang kalau aku katakan inilah baru kita pangil TRANFORMASI.
 
OK jom kita tengok TRANSFORMERS pakwe aku TOMOK nih..:) (dan-dan jer.. :P tp dia muda lg la dr aku.. dont wori wat peminat2 TOMOK tu..:) aku x kacau line korang yg selalu berangan TOMOK jadi balak korang..:))


Ni Gambar Tomok Masa Mula2 Menceburkan Diri Dalam Bidang Seni. 
Masa Ni Dia Baru Berumur 14 Tahun.
Cute Tak? POYO Jer Kan Muka Tomok :)


Ni Pulak Gambar TOMOK Dah Akil Baligh..:)
Dah Macho dan Hensem, Suara pun Dah Pecah, X der lagi suara SengaU.
Dah Boleh Jadik Bapak Budak Dah Ni...:)



Yang Ni VID TOMOK Bersama New Boyz Dengan Lagu HITZ Mereka 'Sejarah Tak Mungkin Berulang'



Lihatlah Betapa Berbezanya TOMOK Hari ini..
Dia Berjaya Menghilangkan Kesengauan Beliau dan TRANSFORM into something more CooL, Stylo n Standard on his Own Brand. :)
¥ Bacala Lagi ¥

4/15/09 12:58 PM

¥ Dr. Izu wIth SAUJANA ¥

Korang jangan lupa tengok video ni sekali ya... Masa Izu masih dengan SAUJANA dan belum menjadi DR. Izu..:)



¥ Bacala Lagi ¥

12:37 PM

¥ lAwAk gIlEr..:)) ¥

Sebenarnya.. aku nak citer pasal TOMOK.. tapi terjumpa pulak entry pasal citer kelaka ni kat chokilala.. than aku g ohbulan tngok pasal vid ni..
Memang kelaka giler la.. so aku cari vid ni kt u-tube n post kt sini tuk tatapan kowang yg belum tngok lgi..
coz isu ni da agak lama cuma jer yg malas nk view pasal budak izu ni..
tp mmg kelaka la dia ni.. naper la dia jadi cam ni.. sian kt parents n family dia kan...
ntahlah.. LU PIKIR LA SENDIRIK... (bak kata Nabil yg OVERACTING masa ABPBH :) skang dia sdri yg terkena tag line tu bila sakan berpeluk ngn aweks nyer tuh..)



yang ni plak aksi PANAS Anas Tahir feat Akbar mengajuk scene Dr. Izu tu..:)



P/s: aku bukan nak gelak kat dia atau ajak korang2 gelak kat dia.. tp this is the tru orang2 kita.. da ada kerjaya yg bagus (seorg doc) pastu dr group Nasyid yg boleh dikatakan mempunyai REPUTASI yg agak bagus.. tapi boleh 'MEMBODOHKN' dirinya sendri tahap CIPAN cam ni... dan orang mjadikannya satu bahan lawak.. Sayangkan... sian3....

P.s: aku da lambat nk g kua lunch.. Pasal Tomoks tu aku citer next POST ya...hi3
¥ Bacala Lagi ¥

4/11/09 1:16 PM

¥ sky & sEa ¥


¥ CINTA SEJATI LANGIT DAN LAUT ¥


 

Dahulukala, langit dan laut saling jatuh cinta. 
Mereka saling menyukai di antara satu sama lain. 
Oleh sebab sangat sukanya laut terhadap langit, warna laut sama dengan warna langit. 
Oleh sebab sangat sukanya langit terhadap laut, warna langit sama denga warna laut.

Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan kata-kata `Aku Cinta Padamu’ ke telinga langit. 
Setiap kali langit mendengar bisikan penuh cinta laut terhadapnya, langit tidak menjawab apa-apa, hanya tersipu-sipu malu dengan wajah kemerah-merahan.

Suatu hari, datanglah awan. 
Melihat kecantikan si langit, awan terus jatuh hati terhadap langit, bak cinta pandang pertama. 
Tetapi tentu sahaja langit hanya setia mencintai laut. 
Setiap hari, langit hanya mahu melihat laut sahaja. 

Awan berasa sedih tetapi ia tidak berputus asa mencari cara dan akhirnya mendapat satu akal. 
Awan mengembangkan dirinya seluas dan sebesar mungkin serta menyusup ke tengah-tengah di antara langit dan laut. 
Ia berusaha menghalangi pandangan langit dan laut terhadap satu sama lain.
Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit. 
Laut mengeluarkan gelombangnya bagi mengusir awan yang mengganggu pandangannya. 
Tetapi tentu sekali usahanya tidak berhasil. 

Lalu datanglah angin yang sejak dulu mengetahui hubungan cinta langit dan laut. 
Angin berasakan perlu membantu langit dan laut menyingkirkan awan yang mengganggu perhubungan mereka yang sekian lama terjalin.
Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. 
Lantas terpecah-pecahlah awan menjadi berselerak ke banyak bahagian, sehingga ia tidak berupaya lagi melihat langit dengan jelas dan tidak mampu lagi untuk mengungkapkan perasaannya terhadap langit. 
Kerana rasa terseksa menanggung perasaan cinta yang menggunung tinggi terhadap langit, awan menangis sedih.

Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak dapatdipisahkan. 
Kita juga dapat melihat di mana mereka menjalin kasih.
Setiap kali memandang ke hujung laut, di mana ada garisan horizon yang menemukan langit dan laut, di situlah mereka sedang berpacaran.

i love this post sooooooooooooooooooo much. Credit to Ayat Cinta who wrote this lovely tale.

¥ Bacala Lagi ¥

12:03 AM

¥ tAg ¥

Tag Dari My Luvly Ms. Ekino... :)


Senaraikan 5 Hadiah Yang Anda Impikan

1. H/P Black Berry
suka sangt kt fon ni, selain drpd features dia yg best giler... fon ni jugak di guna oleh kebanyakan artis international he3

2. MP3 Player Sony 8G-Model NWZ-A729
Suka dngar music dr dlm perot mak lagi..:) so best giler la klu cik Ekino hadiahkan MP3 nih smpena Besday yg ke-TUTTTT tahun ni. :D

3. Digicam Sony - DSLR-A200
aku suka sanga SNAP PIC.. t'utama anak2 buah aku, family n frens...:) so hope sangat 1 day aku boleh pakai digicam canggih ni..:D.. tp kalo ada org hadiahkn lagi best!! :P

4. Sony Home Theater
Boleh ke mintak hadiah cam ni..he3 x taulah sapa yg kaya raya sanggup hadiahkan aku SET yg aku idamkan ni..

5. Book Shelf
aku teringin sangat nak ada Rak Buku yang macam kak Liabrary m'mdgkn buku2 aku skang da x der ruang da dkt rak buku yg sedia ada..:)


5 perkara hebat penah dilakukan

1. Further Study
Masa tu aku da bkerja da b'umur 22thnpun. Aku bekerja sambil belaja kt UiTM.. semua tanggung sendirik..:D

2. Stay kat Rumah Sewa
Mmdangkn aku ni anak bongsu Pompuan. Jadi aku x banyak pilihan melainkn stay ngn abang @pun kakak. So bila aku da 25 tahun baru mereka bnarkan aku duk rumah sewa.. Best giler waktu tu... yalah dapat FREEDOM. Tapi sebenarnya sama jer.. sebb aku mmg jenis yg duk kt UMAH, x banyak bezapun cuma lebih lg INDEPENDENTS...:)

3. Memiliki Kereta Sendiri
Aku x pernah belajar mmdu apatah lg tfikir utk mmiliki krta sdiri. Tapi bila da duk Umah Sewa dngn Bantuan Housemate Ku Cum BFF aku C LIN. Akhirnya aku pndai bawak keta n memiliki keta ku sdri (masa tu gj x bnyakpun tp Lin tolong OTERkan aku nyer PAYSLIP he3)

4. Besday Surprise kat Marriot Hotel
Menda ni happen last year.. Terharu giler when Lin's Family wat Besday Surprise kat aku kebetulan masa tu aku follow diaorg 'relaxing' kt Marriot Hotel Putrajaya.

5. Memiliki Syarikat Sendiri
Akhirnya stelah mengalami pbagai rintangan n dugaan akhirnya aku memilik sykt sendiri. Sekarang aku akan bertungkus lumus tuk Co. aku itu (co. ni aku share ngn BFF aku Lin, kira partner la) Wish all da best K.. Thanks... :)


5 ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi)

1. Alam Semesta
Rasa sangat kagum sangat dgn Ciptaan Allah S.W.T  ni. Dengan bulan, bintang, planet mbuktikn tiada apa yg lebih berkuasa drpd-NYA

2. Bulan
Sebab terlalu indah n x dapat nk dgambarkan dgn kata2. Kecantikannya sangat mempesonakan.

3. Manusia
Sebab ciptaan Tuhan yang Maha Agung ini terlalu sempurna. Sangat bersyukur krn aku diberi peluang mjdi salah seorg drpd mnusia n diberi peluang melihat dunia yang begitu Indah.

4. Flora dan Fauna
Tanpanya tak mungkin hidup kita akan lenkgap n kita juga x kan mdpt udara yg segarkan. Jadi jagalah Alam Flora n Fauna kita sebaik mungkin sblum ianya pupus selama2nya.. :)

5. Laut, Pantai, Sungai, Air Terjun ETC
sebab suka sangat main AIR :P.. juga sangat suka melihat keindahanya..


5 perkara yang dibenci:

1. Hipokrit
Mungkin bnyak sngt terkena dgn org2 yg camni. So aku x suka sngt org yg hipokrit ataupun bermuka2 atau dengan Tepatnya Talam 2 Muka.. X best la klu prangai camni...:(

2. Orang yg Berlagak
Tutama pkrja Fast Food... Akupun pnah keja gak tmpat2 camtu. X tau knapa stngah budak yg kerja kt tmpai ni diaorg nk blagak sngt sdangkn bukannya Mahalpun pendapatan diaorg Neh.. Tp entahla.. best kut dpt BLAGAK..

3. Orang yg Smoking (lebih2 lg Gal)
sama la kita ekino :).. diaorg yg isap rokok kita yg dpt pnyakit. yg bestnya pompuan pun nk join skali.. cam best sngt hisap rokok tu. pastu kt tmpat awampun nk isap rokok gak..ntahlah.. mbazir lg sronok dr mnyimpan...:)

4. Apa yg dirancangkn x mjadi
Aku suka merancang tp selalunya apa yg b'laku x pnah mngikut perancangan aku tu..:) Aku benci sangat keadaan tu.. tapi aku menerimanya dngan REDHA..:)

5. Sikap Malas
ni masalah utama aku.. dr dulu smpai skang aku cuba mjdi org yg paling rajin didunia wlupun knyataannya tercapai x lbih 50%...ha3 aku bukan pmalas sngt sbnarnya cuma aku leka n suka btangguh..:P


5 insan seterusnya yang akan di tag ialah...

1. Yunakira
2. Shaya
3. Zuhdi
4. Yonna
5. Juice

¥ Bacala Lagi ¥

4/8/09 1:13 AM

¥ AkAdEmI fAntAsIa lAgI ¥

Salam Semua... and Hi for the Non-Muslim Viewer....:)

Sori da lama aku x update blog ni... Currently aku masih lagi sibuk dengan urusan kerja. Bila aku on9 pun aku just view2 saja blog ni...

so kali ni pasal AF7 lagi... pada minggu ke-3 RINI & OBRI terkeluar tu aku x der la RALAT sangat. cuma bagi aku OBRI tu sayangla sket coz dia kan periang dalam AF7 tu dan dia okla nak banding ngn ARIL, AKIM and QHAUD yang aku namakan GANG OVERXTIVE sket... Ketua dia ofcourse  la ARIL DE CAPANG'S BOY.

Bye-bye OBRI... Wish him de best after this.. Bagus gak dia terkeluar. Boleh la dia jumpa awek dia. Mukapun da lebih kurang dah :)

Kalau korang tengok AF7 Diari nikan. Perasan tak masa OBRI kacau kawan2 dia dalam AF tu. Cute kan dia tiru gaya CLAUDIA la, gaya QHAUD la, gaya AKIM la..:). Pastu dia BestFwen ngn HAFIZ, cyan HAFIZ da x der kawan. HAFIZ kan diam sket, hanya OBRI jer yang faham ngan dia. Lagipun OBRI ni dia OK ngan semua dan X Over sangat, COOL jer.. cuma dia x der AURA jer. sebab nak kata x ENSEM, muka dia leh tahan (kecuali mata dia jer yg bulat sangat :)) suara dia lebey kurang la.. masih boleh di asah. dan cam pengkritik favoret aku cakap dia muda lagi n x tahu apa nak buat :)

Ni pulak Pic Rini ngn kembar nya RINA. Not bad gak diaorang ni, boleh tahan! Pasni boleh la dia join Si Ekin ngn Ain jadi model Tudung Arini tuh :)

Dia org ni comelkan :). Tapi terus terang aku x berapa suka ngn sikap RINI masa dalam AF, sikap dia agak mengelirukan n kurang menjadi diri dia yang sebenar. Pada pendapat aku sebab itulah juga dia terkeluar. Ini kerana kalau suara dia betul2 STRONG mungkin dia masih boleh bertahan tanpa CHARACTER tapi kalau X tulah jawabnya. Kalau kita tengok HELIZApun suara dia x STRONG sangatkan. Tapi CHARECTER dia yang DIAM, LEMBUT dan banyak wat hal sendiri tulah yg menyebakan dia bertahan sampai final disamping KECOMELAN dia tulah :). 

Sama juga dengan RINI, aku percaya dia leh stay lama sket, kalau dia teruskan perangai COOL dia & x CENGENG sangat. Bukan susahpun, kalau dia x suka just gtaw terus terang jer kat GUYS tu yg dia x suka.. bukan susahpun...(sebab according to TWINS dia RINA, RINI ni seorg yg bterus terang) Ini x dia nak simpan2 smpai smua org perasan dan CIKGU2 yg sememangnya suka menyebokpun PERASAN.

Lagi satu, RINI aku tengok sekejap dia OK. Pastu sekejap dia MENGADA. Sekejap lagi dia kata dia seorang yang TEGAS. 2 Kejap lagi dia GEDIK pulak..:) apa2pun Good Luck for Her.. Muda lagi, banyak lagi peluang2 di masa depan.

Tapi yang paling aku Sedih pada minggu ke-4, dimana Pelajar yang x sepatutnya keluar has been VOTED OUT. tentionkan :( tu belum campur ngan KERENAH tenaga PENGAJAR yang MENYAMPUK atas nama TRANSFORMASI lagi. 


Kalau korang perasan Minggu 1 sampai Minggu ke 3 muka Cikgu Fati ni x der sangatkan. Masuk minggu ke-4 barulah nampak PERANANnya. Aku suka sebenarnya ngn CIKGU FATI ni sebab dia punya sifat KEIBUAN dan PENYAYANGnya memang TERSERLAH. Tapi bila dia bangun jer masa Konsert ke-4 tu after persembahan CAPANG tu, aku da SEMACAM.. naper nih. 

Sekali dia tegur PENGKRITIK cam tu jer.. Alahai naperlah nak wat TRAGEDI2 yg x MENARIK camni. Kan dah kena kutuk satu MEDIA MASSA kt M'SIA nih. Alasannya 'Tenaga Pengajar di Benarkan MENYAMPUK' - Ini juga merupakan salah satu TRANSFORMASI.

Punya la bengang Abang Adlin Aku Tu.. Muka dia POYO jer masa tu. Pastu apa lagi bila wartawan 'INTERVIEW' dia.. abisla dia bubuh Cikgu2 tu. mmm ntahlah.. Wat malu jer.. lebih2 lagi kan AMY SEARCH & TOK TI pun ada kat situ selaku Juri Jemputan. Pehal la diaorang nih.....



Ni sowang lagi.. dia pun sama nak tompang sekaki. Dia x taw aku suka cara dia mengajar klas VOKAL tuh. Kalau dia taw, sure dia x wat kan :) Kalau sayang sangat kat PELAJAR2 tu nanti dah abis AF tu bagi belaja VOKAL pecuma SEUMO HIDUP.... Ada Berani? :)

Akhirnya yang menjadi mangsa malam Konsert-4 tu, Sapa lagi kalau bukan ZIZI n RUBISA. Kesian kat ZIZI.. persembahan dia Not Bad, dia pun salah sorang pelajar yg x banyak KERENAH. Tapi apakan daya, demi menyelamatkan QHAUD yg duk kat tangga last tuh.. Peminat2 QHAUD sememangnya RABUN x dapat menilai sapa yg lebih COMEL atr QHAUD n ZIZI :).

Takperlah ZIZI da x der rezeki kat AF carilah rezeki kat tempat lain pulak. Tapi kalau ada AFUNDI MASUK ZIZI best gak kan...:)



Manakala Si Rubisa pulak boleh la dia berjumpa dengan Suami dan Anaknya yang TERCINTA. Memandangkan diapun x berapa kuat MENTALnya sebab asyik teringatkan ANAK kesayangannya. Kalau dia stay lagi lama, lagi orang menyampah. Sebab sekejap2 NANGIS. 2 kejap lagi TERISAK sorang2. Nanti orang ingat nak tarik perhatian pulak. So baik balik sebelum KEJADIAN yg x diingini berlaku...he3...



¥ Bacala Lagi ¥