4/8/09 1:13 AM

¥ AkAdEmI fAntAsIa lAgI ¥

Salam Semua... and Hi for the Non-Muslim Viewer....:)

Sori da lama aku x update blog ni... Currently aku masih lagi sibuk dengan urusan kerja. Bila aku on9 pun aku just view2 saja blog ni...

so kali ni pasal AF7 lagi... pada minggu ke-3 RINI & OBRI terkeluar tu aku x der la RALAT sangat. cuma bagi aku OBRI tu sayangla sket coz dia kan periang dalam AF7 tu dan dia okla nak banding ngn ARIL, AKIM and QHAUD yang aku namakan GANG OVERXTIVE sket... Ketua dia ofcourse  la ARIL DE CAPANG'S BOY.

Bye-bye OBRI... Wish him de best after this.. Bagus gak dia terkeluar. Boleh la dia jumpa awek dia. Mukapun da lebih kurang dah :)

Kalau korang tengok AF7 Diari nikan. Perasan tak masa OBRI kacau kawan2 dia dalam AF tu. Cute kan dia tiru gaya CLAUDIA la, gaya QHAUD la, gaya AKIM la..:). Pastu dia BestFwen ngn HAFIZ, cyan HAFIZ da x der kawan. HAFIZ kan diam sket, hanya OBRI jer yang faham ngan dia. Lagipun OBRI ni dia OK ngan semua dan X Over sangat, COOL jer.. cuma dia x der AURA jer. sebab nak kata x ENSEM, muka dia leh tahan (kecuali mata dia jer yg bulat sangat :)) suara dia lebey kurang la.. masih boleh di asah. dan cam pengkritik favoret aku cakap dia muda lagi n x tahu apa nak buat :)

Ni pulak Pic Rini ngn kembar nya RINA. Not bad gak diaorang ni, boleh tahan! Pasni boleh la dia join Si Ekin ngn Ain jadi model Tudung Arini tuh :)

Dia org ni comelkan :). Tapi terus terang aku x berapa suka ngn sikap RINI masa dalam AF, sikap dia agak mengelirukan n kurang menjadi diri dia yang sebenar. Pada pendapat aku sebab itulah juga dia terkeluar. Ini kerana kalau suara dia betul2 STRONG mungkin dia masih boleh bertahan tanpa CHARACTER tapi kalau X tulah jawabnya. Kalau kita tengok HELIZApun suara dia x STRONG sangatkan. Tapi CHARECTER dia yang DIAM, LEMBUT dan banyak wat hal sendiri tulah yg menyebakan dia bertahan sampai final disamping KECOMELAN dia tulah :). 

Sama juga dengan RINI, aku percaya dia leh stay lama sket, kalau dia teruskan perangai COOL dia & x CENGENG sangat. Bukan susahpun, kalau dia x suka just gtaw terus terang jer kat GUYS tu yg dia x suka.. bukan susahpun...(sebab according to TWINS dia RINA, RINI ni seorg yg bterus terang) Ini x dia nak simpan2 smpai smua org perasan dan CIKGU2 yg sememangnya suka menyebokpun PERASAN.

Lagi satu, RINI aku tengok sekejap dia OK. Pastu sekejap dia MENGADA. Sekejap lagi dia kata dia seorang yang TEGAS. 2 Kejap lagi dia GEDIK pulak..:) apa2pun Good Luck for Her.. Muda lagi, banyak lagi peluang2 di masa depan.

Tapi yang paling aku Sedih pada minggu ke-4, dimana Pelajar yang x sepatutnya keluar has been VOTED OUT. tentionkan :( tu belum campur ngan KERENAH tenaga PENGAJAR yang MENYAMPUK atas nama TRANSFORMASI lagi. 


Kalau korang perasan Minggu 1 sampai Minggu ke 3 muka Cikgu Fati ni x der sangatkan. Masuk minggu ke-4 barulah nampak PERANANnya. Aku suka sebenarnya ngn CIKGU FATI ni sebab dia punya sifat KEIBUAN dan PENYAYANGnya memang TERSERLAH. Tapi bila dia bangun jer masa Konsert ke-4 tu after persembahan CAPANG tu, aku da SEMACAM.. naper nih. 

Sekali dia tegur PENGKRITIK cam tu jer.. Alahai naperlah nak wat TRAGEDI2 yg x MENARIK camni. Kan dah kena kutuk satu MEDIA MASSA kt M'SIA nih. Alasannya 'Tenaga Pengajar di Benarkan MENYAMPUK' - Ini juga merupakan salah satu TRANSFORMASI.

Punya la bengang Abang Adlin Aku Tu.. Muka dia POYO jer masa tu. Pastu apa lagi bila wartawan 'INTERVIEW' dia.. abisla dia bubuh Cikgu2 tu. mmm ntahlah.. Wat malu jer.. lebih2 lagi kan AMY SEARCH & TOK TI pun ada kat situ selaku Juri Jemputan. Pehal la diaorang nih.....



Ni sowang lagi.. dia pun sama nak tompang sekaki. Dia x taw aku suka cara dia mengajar klas VOKAL tuh. Kalau dia taw, sure dia x wat kan :) Kalau sayang sangat kat PELAJAR2 tu nanti dah abis AF tu bagi belaja VOKAL pecuma SEUMO HIDUP.... Ada Berani? :)

Akhirnya yang menjadi mangsa malam Konsert-4 tu, Sapa lagi kalau bukan ZIZI n RUBISA. Kesian kat ZIZI.. persembahan dia Not Bad, dia pun salah sorang pelajar yg x banyak KERENAH. Tapi apakan daya, demi menyelamatkan QHAUD yg duk kat tangga last tuh.. Peminat2 QHAUD sememangnya RABUN x dapat menilai sapa yg lebih COMEL atr QHAUD n ZIZI :).

Takperlah ZIZI da x der rezeki kat AF carilah rezeki kat tempat lain pulak. Tapi kalau ada AFUNDI MASUK ZIZI best gak kan...:)



Manakala Si Rubisa pulak boleh la dia berjumpa dengan Suami dan Anaknya yang TERCINTA. Memandangkan diapun x berapa kuat MENTALnya sebab asyik teringatkan ANAK kesayangannya. Kalau dia stay lagi lama, lagi orang menyampah. Sebab sekejap2 NANGIS. 2 kejap lagi TERISAK sorang2. Nanti orang ingat nak tarik perhatian pulak. So baik balik sebelum KEJADIAN yg x diingini berlaku...he3...



10 Comments On "¥ AkAdEmI fAntAsIa lAgI ¥"

CAHAYA Says:
April 8, 2009 at 2:52 AM

wah, peminat AF rupanya. Tak sempat nak layan konsert sebab BZ. Tapi dua2 Sabah keluar sudah! :(

cahaya bulan Says:
April 8, 2009 at 3:33 AM

Boleh la.. :) bukan peminat FANATIK taw... Sekadar memenuhi masa lapang dan mjadi hiburan sekeluarga :).. tulah.. yang tentionnya.. kenapa lah ZIZI yg tkeluar.. sedangkan SIDI ngn QHAUD yg lagi teruk tu x tkuar pulak.. TENSEN2..:(

ekino Says:
April 8, 2009 at 11:48 AM

hhha :D

mengutuk org je keje nye..

:p

btul2!..ngada2 kan..

tak ptut zizi kua!!

cahaya bulan Says:
April 8, 2009 at 12:24 PM

bukan mengutuk ekino.. mengata jer..ha3.. nak jadi juri x dapet.. ni lah kojo nyo..:D

Anonymous Says:
April 8, 2009 at 1:14 PM

urmmmm....ape2 pn u cik cahaya bulan mengundi x?...ker ambik bahagian mengomen je...hehehe

cahaya bulan Says:
April 8, 2009 at 1:27 PM

ha3.. ni soklan cepumas..:) tp dengan jujurnya I jawab soklan ni.. semenjak dr AF1 sampeilah AF7.. I mmg x penah abiskan duit I tuk diaorg...ha3.. x bek mbazir...:D

Juice Says:
April 9, 2009 at 6:42 PM

hai cahaya bulan...
af tahun ni juice x ambik port pun coz semacam ada perasaan bosan ngan af. juice sangt suka ngan stacey, coz dia pandai menari. yg lain ok lah kot...

cahaya bulan Says:
April 9, 2009 at 11:47 PM

hai juice..
yap betul.. ada sedikit bosan..lebey2 lg time tngok SARI-MAH NGN AC yg tah apa2 tu.. tp i layan gak sbb ada HAFIZ N ISMA yg mmg bagus.. pasal STACY tu mmg x dinafikan.. energy dia, suara dia, pndai menari cukup lengkapkan.. :D

fara Says:
April 13, 2009 at 11:30 AM

weee..~~! af kali nie... soowang pun aku tak kenall.. huk2.. bukan demam af skung nie.. demam final.. hahahhaha.. anyway... nice blog.. :D

luvida Says:
April 18, 2009 at 11:07 PM

af af af.
hehhe..
ok saye minat rubisa tp da kua. hangin tol.
zizi pon ok..kua jugak.
obri encem kua jugak.
so skg saye minat ARIL.
damn cute!
;D