5/12/09 1:18 AM

¥ AwArd cOllEctIOn ¥

Salam sumer... 
Award ni da lama aku kutip cuma tak edit dan publish jer.. 
So dari PERAM Award ni lama2 baik aku publishkan diyerorang ..:)


2-2 award Cumel ni dari Asyraf1995... dr asyraf tuk follower2 dia :) - 
terima kasih asyraf :D


Yang Ni Pulak dr Adi Syam - award syam pun comel.. i luv butterfly...:D


dan terakhir ni datangnya dari ARIE... Hensem kan Award Beliau...:)
Terima kasih ku ucapkan kepada semua2 yang sudi memberikan aku AWARD.
Pemberian korang amat aku hargai..:)
(Cam Ucapan Pemenang ABPBH Pulaks..:))
anyway... award aku tak siap2 lagi.. bz lah lately..:D tunggguuuuu..:D


¥ Bacala Lagi ¥

5/10/09 11:43 AM

¥ sElAmAt hArI IbU ¥








SELAMAT HARI IBU

Ibu kaulah SEGALANYA bagiku,
Keperitan semalam masih terasa,
Dan ketabahanmu membesarkan aku tak tertanding,

Ibu tanpamu SIAPALAH aku,
Kekuatanmu menjadi kekuatan ku jua,
Semangatmu menjadi inspirasi,
Walaupun tanpa seorang lelaki yang bergelar suami,
Kau tetap mengharunginya,
Tak pernah kau mengalah dan berputus Asa,
Dalam membesarkan anak-anakmu yang tercinta,

Ibu kaulah RATU hatiku,
Sepanjang membesarkan aku,
Pelbagai kesulitan yang telah kau hadapi,
Namun tidak sekalipun ku mendengar kau mengeluh,
Merungut, Meratap kecewa dengan nasibmu,
Segalanya kau lalui dengan penuh keredhaan,

Ibu engkaulah BULANku,
Menerangi kehidupan aku yang suram,
Kau berikan aku harapan dan impian,
Walaupun dalam serba kekurangan,
Kau mementing ilmu dan pelajaran,
Buat semua anak-anak mu,
Biarpun dirimu sendiri tidak pernah,
Menempuh alam persekolahan,
Buatmu kamilah segala-galanya,
Kamilah menjadi keutamaanmu,
Walaupun kemampuanmu sangat terbatas,
Biarpun dirimu sendiri terabai ditinggalkan,
Oleh seorang lelaki yang bergelar seorang Ayah,
Buat anak-anakmu yang terlalu memerlukan kehadirannya,
Namun kau terus melangkah dan terus melangkah,
Tanpa berpaling lagi,

Ibu engkaulah BINTANGku,
Bintang yang sentiasa berkerlipan didalam hatiku,
Kesetiaanmu tak mampu ditandingi oleh sesiapa,
Kasih sayang mu kepada anak-anakmu,
Tak pernah berkurang,
Umpama sungai yang sentiasa mengalir,
Ketabahanmu mengagumkan,
Walaupun di uji dengan pelbagai dugaan,
Kau tetap bangkit dan terus berjuang dalam hidupmu,
Keberanianmu membuka mata semua yang menghinamu,
Kesungguhanmu tak pernah padam,

Ibu engkaulah MATAHARIku,
yang sentiasa memancarkan cahayamu yang terang,
Kini anak-anakmu sudah dewasa,
Aku juga telah mempunyai kehidupan sendiri,
Namun tidak pernah sedetikpun aku melupakanmu,
Akan ku terus berusaha untuk menempa kejayaan,
Agar aku dapat membahagiakanmu,
Dan memenuhi setiap keinginan dan kemahuanmu,
Menjadikan impianmu sebuah kenyataan,
Akan ku teruskan ibu berjuang dan terus berjuang,
Sepertimu seorang SRIKANDI,
Pertiwi hidup kami,
Selamat hari ibu buat mu Ibu tercinta,
Ku doakan setiap kebahagiaan dilimpahkan buatmu,
Segala kurniaan diberikan kepadamu,
Ibu.......

p/s: aku tak pandai berpuisi apatah lagi bermadah pujangga...
ni first time aku tulis camni tuk ibuku...
ikhlas dari aku...
yang sentiasa menyayangi ibuku sepenuh hatiku...

¥ Bacala Lagi ¥

5/8/09 2:30 PM

¥ kEnA tAg lAgI ¥


Tag dari ms lUvIdA cOmEl


FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :
-cahaya
-moon
-cahayabulan
-bulan purnama


FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
-24/12/ - my besday
-15/07 - bff besday
-7/11 - sweet little princess besday
-23/9 - sykt aku ditubuhkan


FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
-posting entry
-blogwalking
-watching 'ENCHANTED' kat HBO
-borak2 ngn BFF sambil tengok Movie Enchanted tu..:)


FOUR WAYS TO BE HAPPY :
-Positive Thinking
-Tengok Citer Lucu
-Tengok Pic2 Lama yg membawa kenangan manis
-Naik Merry go Round


FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :
-Kawan2 aku masa kat Sek Men Jerantut Dulu...
-Kawan2 baik aku masa kat Sek Men Tumpat Dulu...
-Kawan2 separuh masa aku masa kat UiTM dulu...
-Diri aku sendiri masa kecil2 (waktu itu terlalu indah utk dkenang)


FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
-Hp Blackberry
-Sony Mp4
-Xbox
-Piano (x tau ler sapa yg mampu nk hadiahkan aku menatang ni..hi3)


FOUR OF YOUR FAVOURITE HOBBIES :
-Dengar Music (x kira la music apapun - terutama dlm keter)
-Tengok Tv ( aktiviti utama aku bila balik kerja..:) sbb tu x der pakwe hi3)
-Membaca (x kirala, novel ke magazine ker, paper ke, pamplet jer.. janji ada tulisan msti aku baca..:)
-men game - bila aku jemu tngok t.v aku bukak la ps 2..:p


FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :
-Tralfagar Square London ( aku impikan ni masa sek dulu, terpengaruh ngn novel gaknya)
-Pulau Sipadan ( Kagum sangat dengan kecantikan semula jadinya)
-Paris (Sebab ianya dipanggil Kota Cinta so aku teringin tengok sdiri dari asik tngok kt t.v jer..)
-Lombok (serius ni.. aku nk tngok sdiri kehdupan di sana yg aku rasa dasyat sangt bla baca dr artikel budak2 yg dilarikan ke sana..)


FOUR FAVOURITE DRINKS :
-Ais Kosong
-Ribena Blended
-Sour Soup Juice
-Slurpee


FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :
-I.C (yg ke 4 - ya aku da ilang i.c 3 kali..:(
-C.Card (duit x derk pun ha3)
-Membership Card-boley dpt free poin bila soping..:)
-Pic adik aku, anak-anak buah aku n bff aku..


FOUR FAVOURITE COLORS :
-Blue
-Green
-Soft Color
-Cheerful Color


TOP FOUR HANGOUTS :
-IOI Jusco - (kalo nak carik barang)
-Sunway Pyramid - (kalo nak tngok movie besar)
-My BFF Parents House (kalo nak makan nasik sedap)
-Area Umah aku Time Sunset..Lepak dlm keter smbil tngok Matahari Kemerahan di Ufuk Senja.


TOP FOUR U LOVE SO MUCH :
-Ofcourse My Parents
-My Family
-My Frens
-My House


TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU :
-My Lovely Car ( tanpa dia x mungkin aku bleh kemana2..:)
-My Notebook (Sbb bila aku kesunyian mesti dia temankan)
-My Sony T.V (Sbb aku mmg hantu T.V)
-My K810i (sbb tanpa mnatang ni x mungkin aku dpt snap gmbar anak2 buah aku yg comel..:)


TOP FOUR WHO YOU WILL TAGGED:
-ofcourse Ekino
-Blackberry
-Anafarhana
-Pauh Putik


TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :

-sbb org da tag x bek kalo x buat - walaupun lambat
-Ada masa terluang sket buat la..:)
-Boley aku tag org len pulak..:P
-Suka hati mak cik tiri aku la.. ko sebok tanya wat per..(hi3 am i lost my mind..:P)

¥ Bacala Lagi ¥

5/7/09 4:15 AM

¥ rEAd mOrE ¥


















Bila aku view2 blog aku nih...cam panjang jer kat bawah.. benda2 yg ada kat both side pulak x sama tinggi ngn post aku.. :( cam x balance...

So akupun terfikir tuk blaja wat read more.. so mana lagi aku nak pergi kalau x ke blog ARIEY tuk mendapatkan panduan camana nak wat readmore...

So godek punya godek.. dapat la aku wat menda alah tu... tp bila aku apply jer kat post2 aku sebelum ni...

x jadi...

Edit lagi sekali..

X jadi jugak

Edit lagi...

Still x jadik...:(

So aku pun try create new.. type jer abc suka ati aku... apply cam contoh yg ariey buat...

mmmmmm....

jadik pulak...

so maknanya.. aku takleh la nak edit yg previous post tu...

maknanya coming soonnyer post jerlah baru leh start..

maknanya...eh brapa punyer makna daaaa...

so maknanya start ngn post ni lah..:)

jap2..aku nk publish..tngok jadik ker tak..:)

jeng...
jeng...
jeng...

jadiklah..:)) kalau x, x kan korunk dpt tekan click more tu kan..hi3..

syok gak kan.. bila kita wat sesuatu.. wat banyak2 kali.. da ilang sabar.. pastu dia jadi.. :)

oklah.. ngantoklah.. rasa cam nak tdo lak..

(2,3 hari ni aku jadik KluanG MaN... dah IMSOMNIApun ada neh... Padahal esok pagi ada APPMT kat PKD KLANG.. mati aku ngantok nt...adoyai...:()

Photobucket
¥ Bacala Lagi ¥

2:04 AM

¥ bErApA lAjU kOrUnk mEnAIp? ¥















Tadi aku boring2.. 

so aku jejalan la kat blog2 yg sudi datang bertegur sapa ngn blog aku... 

salah satunya yang aku menyinggah kat blog WAN,  pastu terjumpa la menda ni kat blog dia :) MalaysiaN sPEEDTESt


Lepas aku baca post dia, Aku pun clicklah kat link tuh.. 
actualy link tu adalah website tuk kita test berapa laju dan berapa WPM (word per minute) kita menaip...

Akupun sesaja ler main2 :).. nak tengok gak brapa laju aku leh taip (hi3)...:)
dan inilah result dia..

Pertama Kali Aku Cuba :-

Kamu menaip 311 aksara seminit
you mendapat 
42 perkataan betul dan
kamu mendapat 
5 perkataan salah


42 perkataan

Speedtest

42 jer... ada banyak salah lak tu..:) Focus2! 

Aku Cuba Lagi tuk Kali yg Ke-2 :- 

Kamu menaip 317 aksara seminit
you mendapat 
47 perkataan betul dan
kamu mendapat 
0 perkataan salah


47 perkataan

Speed test

laaaa... 47 jer...:( Masih lagi x puas hati :) 

(biasalah human being x penah puas dengan apa yg ada he3)


Cuba Tuk Kali yg Ke-3 :-

Kamu menaip 313 aksara seminit
you mendapat 
48 perkataan betul dan
kamu mendapat 
0 perkataan salah


48 perkataan

Speed test

Masih lagi x best sebab aku target nak 50 perkataan seminit dan x der salah.. 

So i'll give another try :)


Percubaan Utk Kali ke-4:-

Kamu menaip 341 aksara seminit
you mendapat 
54 perkataan betul dan
kamu mendapat 
1 perkataan salah


54 perkataan

Speedtest

Sekali! more than 50 :) da ok tapi ada salah satu.. sakit hati betulll.. 
dan saya try untuk kesekian kalinya dan ini adalah Final...MUKTAMAD ;)

Acu Cubo Tra Test - Ke-5 :) :-

Kamu menaip 357 aksara seminit
you mendapat 
55 perkataan betul dan
kamu mendapat 
0 perkataan salah


55 perkataan

Speedtest

YEIY! YAHOO! YUPI! Bestnya..akhirnya aku dapat jugak over than 50 dan semua perkataan BETUL!!!!!! Nanti next time aku nak try dapat kan 70wpm pulak!! :) (kan da kata manusia x pernah puas..ha3)

Korunk semua cubala nanti ya.. :) kalau x der kerja la, ataupun kalau suka menaip boley la buang masa kat sini kejap he3.. 

Adios Amigos....

Cow Cin Cow....:)


¥ Bacala Lagi ¥

5/6/09 4:23 PM

¥ bAntUAn RP ¥



Buat semua follower dan pembaca2 blog sekalian alam.. sama ada yg memang datang untuk menyinggah ataupun yang tersinggah... Boley tak bantu aku menyelesaikan masalah yang sedang memeningkan kepala aku ni...:)

Kepada sesiapa yang berbaik hati dan mempunyai contoh RP iaitu dalam nama panjangnya RANCANGAN PERNIAGAAN boleh x email kat aku contoh yang dah dibuat, tak kisahla bisnes apa, kalau MEDICAL lagi bagus...sebab aku supply barang2 medical..:)

Sebab sekarang ni aku tengah buat permohonan Pinjaman so RP ni memainkan peranan penting untuk aku dapat pinjaman tu. sekarang RP aku da siap dalam 50% tapi ada lg mda yang tak complete dan aku buntu tuk siapkannya..:)

So kepada sesiapa yang dapat membantu, dapatlah kiranya mengemailkan aku soft copy RP tu ker cahayabulan@gmail.com. Bantuan yang anda berikan amatlah aku hargai. Hanya Tuhan saja yang dapat membalas jasa dan budi baik korang :)..

sekian timer kasih...

COW CIN COW

 
¥ Bacala Lagi ¥

12:37 PM

¥ 100 fOllOwEr!!! ¥


Tahniah Intan Nurul Fateha kerana telah selamat menjadi FOLLOWER aku yang ke-100 :).
Terima kasih diucapkan kepada beliau kerana sudi menjadikan diri beliau orang yang ke-100 folow blog aku nih...

Anda sangat bertuah hari ini kerana memenangi hadiah berupa PERCUTIAN PERGI X BALIK2 KE IRAQ :) ( nanti email ya klu nak tuntut hadiah ni :)) Jangan marah SIS, gurau je k..:)

Sempena aku dah ada 100 fOllOwEr nie :) Aku ingat nak Create AWARD special dan khas untuk kamu semua yang sudi 'MemfolloW" aku Insan Kerdil yg x Semenggah Mana dalam Dunia BlOggInG nie...:)

Thanks BabE n DudE!!! YoU ROCK!! (cam GUITAR HERO pulak..:))

P/s: Teruskan ya membaca dan melawat blog aku nih.. Sayang kamu semua...:)

Cow Cin Cow



¥ Bacala Lagi ¥

5/5/09 11:13 AM

¥ I'm cOmIng bAck ¥



Salam n Selamat Sejahtera Semua... :)

Sori weekend hari tu, aku follow my BFF and her family balik kg. Akibat kelam kabut on the last day (Thursday) tu, aku tak sempatpun nak put kat blog ni yg aku x der weekends. Bila balik sini baru terasa teruk x wat begitu coz bg yg x kisah ngn blog ni mmg la takde paper..:) but bg yg sesetengah tu yg mmg caring n looking for me, im sory guys next time aku letak notis ya. :) 

Apa2pun balik kg sangat mendamaikan..:) aku balik tu kat Kg. Lamir, Pekan Pahang. Syok.. suasana yg amat mendamaikan... makan pun sodap... tu lah kelebihan bila balik kg..hi3 
kat sini aku aku letak beberapa pic anak buah BFF aku yg comel tu... She's so sweet like my Sweet Little Princess Too.. Masa kecik2 aku panggil dia Princess Snow White, sebab kulit dia putih giler..:)

And ada 2,3 post waiting.... nt aku publish ok.. skrg ni aku nak jalan2 kat blog2 yg singgah kt blog aku masa aku x der n nk betego2 ngn follower yg da lama aku x singgah umah dia.. miss u all.. :) 

I-Rene yang CUMEL...:)

Cow Cin Cau 

¥ Bacala Lagi ¥